H2TRAC ZET VOLGENDE STAP

H2Trac is het nieuwe bedrijf van Paul en Peter-Jan van Ham. Zij ontwikkelen samen met een strategische investeerder, met ruime kennis en ervaring in de machinebouw, een slimme elektrische tractor geschikt voor precision farming. De voordelen zijn groot; minder bodemverdichting en een hogere opbrengst tegen lagere kosten.
Eind dit jaar is de eerste nieuwe tractor klaar en volgend jaar wordt de productie opgeschaald. Parallel daaraan wordt de eerste machine op waterstof gebouwd. Die zal halverwege 2021 operationeel zijn. Eind 2021 komt dan een versie met nieuwe software update waarmee het ‘master-slave’ principe wordt gedemonstreerd.

In deze nieuwe setting met de nieuwe investeerder en het vertrouwde team, ziet H2Trac de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Paul van Ham
Paul van Ham

De samenwerking met mijn broer voelt heel natuurlijk. De rolverdeling is eigenlijk al 55 jaar hetzelfde. Ik bedenk en Peter-Jan zorgt dat het gemaakt kan worden. Dat begon met skelters, ligfietsen en buggy’s en resulteert nu dus in een super innovatieve tractor. Daarbij ben ik blij dat het team het vertrouwen in ons heeft behouden en met ons mee is gekomen naar het nieuwe bedrijf”

Peter-Jan van Ham

“Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van slimme technologie en waterstof als energiebron de toekomst is voor duurzame landbouw. Controlled Traffic Farming, Master-Slave gebruik en zelfstandig rijdende tractoren kunnen tot een 20% hogere opbrengst leiden. Daarmee bieden we voor agrarische ondernemers een aantrekkelijke business case”

Slim & Effectief

De visie van H2Trac is dat de grond de beste vriend van boeren is, iets dat moet worden gekoesterd. Daarom is de missie van H2Trac om boeren te helpen met innovatieve manieren om de bodem gezond te houden en de opbrengst te verbeteren.

H2Trac wil dit doen met met machines die rijden op schone waterstof en controlled traffic farming mogelijk maken. Daardoor worden steeds dezelfde rijsporen gebruikt en blijft de grond voor de planten onbereden.

Rijden op waterstof

Door de tractor op waterstof te laten rijden voorkom je lange oplaadtijden. Dit geeft meer vrijheid en flexibiliteit in het werk.

Controlled Traffic Farming

Controlled Traffic Farming (in het Nederlands: Onbereden Bedden Teelt) is het systeem waarbij landbouwwerktuigen, GPS-gestuurd, altijd over dezelfde rijpaden rijden. Dat geeft minder bereden grond en daardoor minder verdichting, lagere kosten, meer productie en een betere kwaliteit.

H2trac
Wij vertellen je graag meer!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Wij drinken graag een kop koffie om het samen te bespreken.